Så får du råd med familjelivet

Att barn kostar mycket pengar vet nog de allra flesta men det är inte förrän man blir förälder på riktigt som man förstår hur mycket pengar det faktiskt handlar om. Det kan vara svårt att se till att ekonomin räcker för alla de inköp som man måste göra. När barnet är litet är det blöjor som kanske är den största utgiften, men även eventuell ersättning (om du inte ammar) och kläder är något som man behöver lägga mycket pengar på.

Är du företagare kan du enkelt ta hjälp av Capcito för ett företagslån. Med det lånet kan du utveckla din verksamhet eller köpa in nytt material, hyra större lokal eller bara få in mer kapital till företaget. Som förälder ser det annorlunda ut. Visst kan du ta ett privatlån för att ha råd med ditt barn, men barn kostar pengar fram till att de flyttar hemifrån och ett lån skulle troligtvis aldrig kunna täcka upp för alla de kostnaderna. Då är det bättre att ta till andra knep som gör att du sparar in pengar och här listar vi några av de bästa och mest effektiva metoderna.

Handla second hand

Att handla saker och ting i andra hand är ett mycket bra sätt att få ner kostnaderna, samtidigt som du ser till att ditt barn fortfarande har allt som behövs. I annonser på nätet eller i second hand butiker kan du hitta babykläder, barnkläder, leksaker, täcken och kuddar, sängar, inredning och mycket mer. Det finns även barnvagnar som i många fall är i riktigt fint skick.

Byt med varandra

Känner du många andra föräldrar med barn i samma åldrar? Då kan ni anordna en klädbytardag! Alla tar med sig de kläder och barnartiklar som de inte längre är i behov av och så byter ni föremål med varandra. Känner du inte många föräldrar kan du alltid anordna en klädbytardag ändå. Sätt upp annonser i området eller skapa ett event på t.ex. Facebook för att locka till dig så många som möjligt.

Låt saker gå i arv

Har du barn sedan tidigare så se till att spara så mycket saker som möjligt. Spara dock bara sånt som är fräscht och som du vet att nästa barn kommer att ha användning för. Det kan t.ex. vara overaller och vinterskor, regnkläder, pyjamas, spjälsäng, potta eller vad helst du önskar. Även skötbord, kuddar, barnvagnar. Hur mycket du har möjlighet att spara beror naturligtvis på hur mycket utrymme du har i hemmet. Om du sparar i källare eller på vind så se till att du packar noga och tätt. På så sätt förhindrar du fukt eller skadedjur att ta sig in och förstöra de saker som du lagt undan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike