Få ihop vardagen och minska stressen

Att vara förälder till småbarn är betydligt jobbigare än vad många tror (innan de själva blir föräldrar). Framförallt handlar det om att få ihop vardagen tidsmässigt med jobb, hämtningar och lämningar, matlagning, städning, tvätt och mycket annat. Dessutom behöver du kunna få kvalitetstid med barnen och varandra. Det blir ofta svårt att få tid över att kunna umgås med familj och vänner. Många småbarnsföräldrar tvingas prioritera bort saker som de gjort tidigare, helt enkelt på grund av tidsbrist.

Veckoplanering

En bra hjälp är att strukturera tiden så mycket som möjligt med en veckoplanering (kan göras på en väggalmanacka). Placera din veckoplanering i köket, gärna tillsammans med inköpslistan för mat. Fördelen med att ha veckoplaneringen i köket (i stället för i mobilen) är att den blir en lättåtkomlig påminnelse redan vid frukosten. Ett annat bra tips är att gå upp lite tidigare på morgonen så att du hinner vakna och göra både dig och frukosten i ordning innan barnen vaknar.

Mindre stress

Att organisera och strukturera tiden är inte alltid tillräckligt för att kunna få i hop vardagen och få tid över till annat. Men det här är inte ett problem som endast barnfamiljer kämpar med utan även yrkesarbetande i karriären har ofta problem med att hinna med allt. Det är en bra idé att minska stressen och få en enklare vardag genom att till exempel låta Qleano ta hand om städningen. Detta är mer aktuellt än någonsin vid en flytt som är otroligt stressigt, särskilt för barnfamiljer. Vid en flytt kan du alltid lita på att en noggrann och bra flyttstädning utförs av Qleano så att du kan fokusera på allt annat som behöver göras. För en ännu smidigare och enklare flytt kan du låta Qleano ombesörja hela flytten från packning, flyttstädning, flytthjälp och givetvis visningsstädning. Som kund hos Qleano får du även en 14 dagars garanti på utfört arbete.

Minska kraven

Minska kraven på dig själv att vara den perfekta föräldern. Det är viktigare att kunna umgås med barnen och varandra än att lägga ner all tid på hushållssysslor, Du behöver inte laga ekologisk perfekt mat varje dag. Laga lättlagad och snabb mat emellanåt såsom kycklinghamburgare eller tacos. Ett hem bör se bebott ut och behöver inte vara perfekt hela tiden. Låt barnen busa och leka när de är hemma och ta lite tid på kvällen (när de sover) och städa upp den värsta röran.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike