Så ska du inreda i barnrummet

Att inreda barnrummet är något av det roligaste när man väntar barn. Men det kan också vara roligt att inreda för lite äldre barn. Ju äldre de blir desto fler åsikter brukar de ha om hur rummet ska inredas. Många syskon delar också rum under de första åren. Då kommer ytterligare utmaningar eftersom det ska passa två personer. Idag finns det väldigt mycket inredning för barn så det brukar inte vara något problem att få till en inspirerande och lekfull stil.

Satsa på ett par roliga tapeter

Innan du kan börja ställa in möbler måste du se till att väggar och golv är klara. Det kan till exempel vara roligt att tapetsera om och välja ett par snygga barntapeter med ett vackert motiv. Motivet får så klart baseras på vad barnet gillar. Är det yngre barn kan du välja ett generellt motiv. Det finns barntapeter med allt från djur till regnbågar. När det kommer till färg behöver man inte heller tänka traditionellt utan kan ta ut svängarna. Det viktigaste är att det känns rätt för dig. Om du går i tankar om att tapetsera med barntapeter kan du alltid beställa hem lite prover så du får se dem i verkliga livet.

Tänk praktiskt

Ett barnrum ska så klart uppmuntra till lek men det ska också finnas plats för vila och eventuellt läsning. Du måste även ha en massa praktisk förvaring för alla leksaker. Det bästa är om det är enkelt att plocka undan när det är dags att ta kväll. Ett par större lådor eller korgar brukar vara perfekt. Du kan även välja lådor under sängen då de inte tar någon plats från resten av utrymmet.

Om ditt barn är i skolåldern är det också bra med en plats där denne kan sitta och göra sina läxor. Det kan också vara en plats där barnet kan måla, pyssla och rita i lugn och ro. Därför är det bra att göra en separat hörna med bord och stol.

En liten myshörna

De flesta barn uppskattar även en liten myshörna där de kan läsa och slappna av efter en lång dag. Därför kan du göra en mysig liten hörna med kuddar och puffar samt en liten bokhylla. Om barnet har en inbjudande hörna uppmuntrar det läsning och att bläddra i böcker. Det kan också vara en bra plats för vila om barnet brukar sova middag. Tänk på att ha en bra läslampa så barnet ser ordentligt när denne läser sina böcker. Det finns gott om fina lampor med fina motiv idag.

Glöm inte bort sängen

Något som inte får glömmas bort är att satsa på en bra säng. För att du inte ska behöva köpa ny säng för ofta kan du välja en växasäng. Den går alltså att förlänga i takt med att barnet växer. Då kan du använda den i flera år utan problem. De är enkla att bygga ihop och finns i flera olika prisklasser. Då behöver det inte heller bli så dyrt att inreda barnrummet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike