Barnkalas

Ett barnkalas är en mycket stor händelse i ett barns liv och som förälder vill man självklart se till att festen blir så lyckad som möjligt. Det handlar om allt från dekorationer till inbjudningar och självklart vilken typ av tårta som ska pryda bordet. Att anordna ett barnkalas är en väldigt spännande och rolig upplevelse för alla inblandade och det är inte ovanligt att man väljer att ha ett kalas med tema, t.ex. djur eller barnets favoritkaraktär från TV. Vill man ta festen längre än så kan man även hyra in barnet och ett antal vänner till en oförglömlig dag på ett lekland eller hyra in ponnyridning till kalaset. Ett vanligt missförstånd är att barnkalas behöver vara riktigt påkostade för att vara bra, men sanningen är att det går att få till en fantastisk fest, utan att tömma plånboken. Barn är oftast väldigt tacksamma av sig och det krävs inte mycket för att hålla igång tillställningen.

Stora kalas kan leda till problem

Det är inte alla gånger som kalaset faktiskt lyckas, även om man har gjort allt i sin makt för att barnen ska gå ifrån festen och minnas kalaset även i vuxen ålder. Anstränger man sig alldeles för mycket finns det risk att onödigt stora kalas kan sluta i kaos. Ett mycket bra exempel på detta är barnkalaset i Göteborg, där en hoppborg med rutschkana plötsligt gav vika och gjorde så att flera små barn fastnade på tre meters höjd, utan möjlighet att komma ner. Detta är naturligtvis inte något som är garanterat att hända för att man hyr in en hoppborg, men vill man göra detta är det viktigt att se till att man hyr från en professionell firma med många bra recensioner. Att hyra en hoppborg kan vara riktigt dyrt och är egentligen ingenting som barn förväntar sig på ett kalas. Vill du komma undan betydligt billigare kan du satsa på att erbjuda ansiktsmålning till barnen, skojiga och annorlunda lekar, möjlighet att ha kalaset utomhus och självklart den traditionella och mycket uppskattade fiskedammen. Med hjälp av lite fantasi kommer man långt. Varför inte dekorera med självlysande färg och dekorationer och låta lampan vara släckt?

Så fixar du festen

En förälder behöver ha mycket fantasi, men ibland kan fantasin tryta och detta kommer gärna i samband med ett barnkalas. Naturligtvis vill man att barnet och gästerna ska ha så trevligt som möjligt, men även att man själv och eventuella föräldrar ska få en trevlig stund. När barnet är mindre kan det vara bekvämast att hålla kalaset i hemmet eller hemma hos någon som barnet känner väl, medan äldre barn mer än gärna vill ha ett fartfyllt kalas och upptäcka nya platser och äventyr. När vardagen ska skötas, arbete och tvätt ska tas om hand så är det inte alltid man hinner sätta sig ner och planera kalaset och vips vad det är så är kalasdagen inte långt ifrån. Vill du ha tips och hjälp med att planera en riktigt ordentlig födelsedag kan du använda dig av hemsidor på nätet. Här kan du få roliga och trevliga idéer, samtidigt som du får information om eventuella priser. Var ute i god tid och läs mer på barnkalas-stockholm.com för att hitta rätt aktivitet för just er.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike