Håll soffan snygg trots småbarn

Som småbarnsförälder har du säkert redan upptäckt att det är ganska svårt att hinna med allt som måste göras. Saker som tidigare var viktiga hamnar nu långt ner på prioriteringslistan, och det inkluderar bland annat den snygga och fläckfria heminredningen. Visst, du städar och dammar men det där med att hålla soffan fläckfri är förmodligen ett minne blott.

Samtidigt är det ju viktigt att trivas hemma och för många innebär det att hålla det rent och fräscht överallt. Ett tips på hur du kan hålla soffan så snygg som möjligt är att skaffa hem olika överdrag. Du kan till exempel hitta ett sortiment av Ikea Ektorp klädsel som fräschar upp din soffa med en gång och som även ändrar looken i ditt hem på momangen. Här får du några vidare tips på hur du kan fortsätta ha en snygg soffa trots spill, kladd och massor av lek.

Soffklädsel för varje tillfälle

Om du har små barn hemma är det första du behöver inse att det aldrig går att hålla allting helt fläckfritt. När barn lär sig att äta kommer det med automatik innebära många fläckar och pölar med mjölk, välling och annat. Det är en inlärningsprocess som tar flera år, och om du vill skydda din soffa helt kan du se till att ingen äter på den. Många föräldrar låter sina barn äta framför tv:n eftersom de ofta kinkar mindre med maten då, men faktum är att det inte är tillrådligt då det ger dåliga vanor och kan innebära vissa hälsorisker för framtiden som övervikt och diabetes. Att införa matförbud i tv-soffan skonar med andra ord både dina barns och din soffas hälsa. Det innebär dock inte att det inte kommer slinka in en och annan fläck ändå, eftersom det fortfarande finns kritor, lera och husdjur. Just därför är det så genialt att ha utbytbar Ikea Ektorp klädsel som är lätt att tvätta och byta ut.

Tänk tvärtom med din soffklädsel

Ett annat alternativ är att låta barnen och husdjuren vara så mycket de vill på soffan och låta den bli fläckig i processen. Din Ikeasoffa är säkert bekväm för hela familjen, och perfekt att sitta på när det ska spelas spel och läsas sagor. Du kan därför låta fläckarna komma och bara göra rent lite allteftersom men däremot ha Ikea Ektorp klädsel för de stunder när du vill ha det extra fint. Inför familjehögtider eller när du ska bjuda på vuxenfest kan du ta fram ett sofföverdrag som är skinande rent och som kanske till och med är i ett material eller en färg som du inte skulle använda till vardags. Drömmen om en vit soffa kan bli verklighet, om än för några timmar!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike