Bästa ljuset till dina barnbilder

Åh, att få barn. Kameran är ofta något av det första som åker fram så fort bebisen är ute, för vi vill börja dokumentera det här lilla livet så fort som möjligt. Vi vill försöka sätta all kärlek vi känner på pränt i en mängd foton. Här kommer tips på hur du kan göra några av bilderna sådär extra fina, där ljussättning är en av de stora nycklarna.

Selfielampa till favoritbilderna

När du får barn går kameran varm mest hela tiden, och det resulterar i en väldigt stor mängd bilder på barnet som sedan sparas på hög för att du ska kunna komma tillbaka till dem om och om igen, och uppleva de specifika minnena kopplade till bilderna. Det finns också mer speciella tillfällen med bebisen vi ofta vill ha kort på; första året kan det handla om foton månad för månad och såklart på barnets födelsedagar och vid julafton. För att de här bilderna ska bli precis så vackra som du vill ha dem, finns hjälpmedel för att till exempel balansera ljus och skuggor. Ett sådant här hjälpmedel är en lätt och smidig selfie lampa, som kommer ge rätt ljus till bilderna. Alldeles för ofta blir våra vardagsbilder inte helt tillfredsställande, och även om vi försöker redigera dem i efterhand så går det inte att få ordning på en bild som redan från början inte är bra. Just ljuset är en sådan detalj, och därför är en selfielampa ett perfekt men samtidigt enkelt sätt att få bukt med den grundläggande biten. De kommer i lite olika utföranden och storlekar, och kan fästas antingen på din mobil eller till exempel en tripod, beroende på vad för slags bild du vill ta.

Smidiga lösningar för vackra, stabila bilder

Vill du ta månad för månad-bilder på din bebis är det helt perfekt att ha en tripod eller en liknande ställning där du kan fästa både kameran och ljuskällan, och för att du ska kunna vinkla dem åt rätt håll. Den här typen av bilder tas ofta med bebisen liggande vilket gör att du vill kunna ha kameran och lampan rakt över barnet utan att skuggorna faller fel eller att du skakar på handen. När barnet blir lite äldre blir det förmodligen mer aktuellt att ta selfies tillsammans, och då är det återigen väldigt bra att kunna fästa mobilen på selfielampan. Vi kan nästan garantera att det är de här bilderna som kommer bli dina favoriter, då kvaliteten på hela bilden blir så mycket bättre med en riktigt bra ljuskälla. Så ta en titt bland de alternativ som finns och hitta den lampa som passar dig bäst. Du kommer inte ångra dig!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike