Allt du behöver till en bebis

Väntar du barn? Grattis! Att bli förälder är omvälvande på många sätt. Förutom det stora ansvar som det innebär finns det helt plötsligt många saker du måste tänka på. Det går inte längre att vara spontan på samma sätt som tidigare. Med en liten bebis är det viktigt att du planerar. Detta gäller såväl besparingar som inköp av saker. Detta kommer att stilla oron och göra vardagen lättare. Nedan följer smarta tips med allt du behöver till en bebis.

Kom igång tidigt med barnsparande

Det kan kännas lustigt att spara till ett barn som är väldigt litet eller inte ens är fött. Faktum är att det är viktigt med ett ekonomisk buffert och således bra att komma igång med barnsparandet så tidigt som möjligt. Att spara till ditt barn kan vara den viktigaste tjänsten du gör i barnets liv. Sparandet ger barnet en tryggare framtid vilket är vad de flesta föräldrar vill ge sina barn. Oavsett om barnet kommer använda pengarna till en kontantinsats till första lägenheten, körkort eller studier så kommer de garanterat att uppskattas. Fördelen med att komma igång tidigt med sparandet till ditt barn är att pengarna, även om det är en liten summa, kommer att växa över tiden. Fonder är oftast det mest fördelaktigt att spara pengar i. Jämfört med ett sparkonto har pengarna betydligt större möjlighet att växa. Nyblivna föräldrar spenderar massor med pengar på babyprodukter, men allt för många prioriterar bort den långsiktiga investeringen. Att regelbundet spara en eller ett par hundralappar i månaden till ditt barn kommer förmodligen att vara det bästa du ger ditt barn.

Babyprodukter som behövs

Förutom det långsiktiga sparandet krävs det såklart även vissa saker. Det finns en enorm industri kring babyprodukter och det är lätt att tro att du behöver allt till den nyfödda. Tvärtom är det många av dessa produkter som inte behövs. Var selektiv och välj enbart nödvändiga produkter. Detta kommer ge mer pengar över för barnets sparande såväl som föräldrarnas ekonomiska buffert. Det kan även vara en god idé att köpa begagnade produkter. Eftersom babyprodukter endast används under en kort tid är andrahandsmarknaden stor.

  • En barnvagn är ett måste till en nyfödd såväl som till ett större barn. De olika barnvagnsmärkena vill gärna få dig att tro att du behöver en hel uppsättning av barnvagnar vilket oftast inte är fallet. Istället kan du köpa en kombivagn som kan anpassas efter behov. Eftersom en nyköpt barnvagn alltid är en förlustaffär:https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/ngmA1x/ny-eller-begagnad-barnvagn bör du satsa på begagnat.
  • Ett babynest är en produkt med flera användningsområden. Bland annat underlättar det amningen och det gör det lättare att resa med barnet.
  • En bärsele eller sjal är perfekt när du vill kunna använda båda händerna. Den är även användbar när barnet inte vill ligga i vagn.
  • Ett babyskydd är ett måste för er som tänker åka bil med barnet. Från det att barnet är nyfött tills det är cirka 9 månader måste ett babyskydd användas. Med andra ord behövs babyskyddet redan från att ni åker hem ifrån sjukhuset. Efter 9 månader behövs en lämplig bilbarnstol.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike