Att tänka på när man köper barnvagn

Att köpa barnvagn är en viktig del av förberedelserna inför att man skaffar barn. Men det kan vara lite knepigt att veta vilken typ av vagn man ska välja. Det finns ett stort utbud av olika modeller som kan kännas överväldigande vid en första anblick. Barnvagnar är dessutom en ganska kostsam investering, vilket också medför att man verkligen inte vill köpa en vagn som man sedan inte trivs med och som känns jobbig att använda.

Hur ska vagnen användas?

family, child and parenthood concept - happy mother with stroller in park

Först och främst måste man välja en barnvagn som passar barnet som ska åka i den. Är det en liten bebis behöver man en liggvagn medan ett lite större barn kan ha en sittvagn. Sedan måste man ta sig en liten funderare över hur man kommer att använda vagnen. Bor man i en stad kanske det är lämpligare med en mindre smidigare vagn som man lätt kan gå med i trånga miljöer. Planerar man däremot att vara ute i terrängen med vagnen kan det vara bättre med en lite kraftigare vagn med rejäla däck som det är lättare att ta sig fram med. Man ska dessutom alltid provköra vagnen innan köpet genomförs så att man får en känsla för hur den är att hantera.

Andra kriterier

Det är också bra att vagnen är enkel att fälla ihop och vecklas upp eftersom detta är ett moment som man kommer utföra många gånger. Kontrollera också att vagnen har alla säkerhetsanordningar som ska finnas. Till exempel minst två kraftiga fästen som förhindrar att vagnens överdel kan lossna samt att bromsen är bra och lätt att ställa in. Något som många glömmer är att försäkra sig om att draghandtaget är ställbart. Man kan alltså ställa in vagnen så att man har en bra position när man drar runt den och inte får ont i kroppen. Slutligen är det också så att man ska välja en vagn som man tycker är snygg. Välj en färg som ni tycker om, men tänk även på att den ska vara praktisk och lätt att hålla ren och fräsch.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike