Utvecklande leksaker

Åsikterna huruvida dagens barn skall spendera mer eller mindre tid framför datorerna och på surfplattorna går isär. I takt med att utvecklingen av vår teknik går framåt
har utomhuslek bytts ut mot inomhuslek och den äldre generationen är i uppror. Även en stor del av de svenska föräldrarna protesterar mot denna utveckling och slänger fraser som ”när jag var liten” och ”det var bättre förr” omkring sig. Men hur är det egentligen? Var det verkligen bättre förr och ställer verkligen all denna skärmtid till med problem när barnen växer upp?

Det var inte bättre förr

På många sätt är surfplattan bättre än leksaker. Den stora mängden appar som idag finns tillgängliga, kostnadsfritt, låter våra barn utvecklas och växa upp till ansvarstagande individer. Det finns appar som lär ut matematik, appar som tränar dig i språk och till och med appar som tvingar ut barnen utomhus. Titta bara på Pokémon GO och den hysteri detta lilla spel spred. Aldrig förr har så många barn och ungdomar befunnit sig utomhus på samma gång och aldrig förr har det varit utav en och samma anledning. Så ja, det var kanske inte sämre förr men det var definitivt inte bättre.

Världen förändras ständigt

När dagens barn har vuxit upp kommer arbetsmarknaden se annorlunda ut än vad den gör idag. Att begränsa barnens användning av teknik kommer minska möjligheten för den vuxna individen att hitta ett passande jobb. Vuxna idag är kanske glada över att ha vuxit upp i en tid utan mobiltelefoner och internet men när den framtida arbetsmarknaden enbart erbjuder jobb inom programmering eller sociala medier kommer de barn vars skärmtid har begränsats tyvärr hamna utanför. Har du ett företag så sälj fakturor för extra inkomster och köp den där iPaden eller surfplattan till ditt barn. Låt dem växa upp till unga vuxna med helt andra färdigheter och möjligheter än vad du hade i deras ålder.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike